Ceza Hukuku

İnsanlığın başlangıcından bu yana en önemli hukuki sorunlardan bir tanesi, yasalarla suç olarak belirlenen topluma ve kişilere zarar verici hareketlerin tespiti ve cezalandırılmasıdır. Genel hukuk sistemi içinde önemli bir yer tutan ceza hukuku aynı zamanda “ceza özel hukuk ve ceza usul hukuku” bilimini de çok iyi şekilde bilmeyi gerektirmektedir.

Kızılarslan Hukuk/Danışmanlık, büro kurucusu Avukat Dr. Hakan KIZILARSLAN’ın 40 yılı aşan cumhuriyet savcısı, hakimlik deneyimi ve “Ceza ve Ceza Usül Hukuku” alanında Öğretim Üyesi olarak devam ettiği akademik kimliği nedeniyle ceza ve ceza usul hukuku alanlarında uzmanlaşmış bir hukuk bürosudur.

Ceza hukuku alanında uzmanlaşan büromuz, ceza hukuku yargılamalarındaki profesyonel disiplini ve çok yönlü bakış açısı ile müvekkil ve iş sahiplerine çözüm odaklı bir destek sunmaktadır. Somut olayların çözümlenmesi konusunda, henüz lisans eğitimleri sırasında ceza hukuku alanına yönelmiş ve şahsi kabiliyetleriyle de kendilerini iyi derecede yetiştirmiş olan Büro mensubu Avukatlarımız çalışmalarını sürdürmektedir.

Kızılarslan Hukuk/Danışmanlık ceza hukukunda “hümaniter” anlayışı temel ilke edinen ve bu ekolü takip eden bir hukuk bürosu olarak, insanlığın var olma sürecinde geliştirdiği temel hak ve özgürlükler çabası ve bu çabanın yarattığı insana ait ceza ve ceza usul hukukunun temel ve vazgeçilmez ilkelerini tavizsiz savunmaktadır. Bugüne kadar yürütülen ceza hukuku davalarında yürekli ve titiz çalışmalar sergilemiş ve bu konu başarıyı da beraberinde getirmiştir.

Gelişen toplumsal yapı, teknik ve ekonomi alanlarındaki gelişmeler ve her geçen gün çeşitlenen ilişkiler ile bu ilişkilerden doğan sorunlar ceza hukukunda da uğraşılan alanları genişletmiştir. Bu aşamada ekonomik suçlar, örgütlü suçlar, bilişim alanında işlenen suçlar, şirketler tarafından veya şirketlere karşı işlenen suçlar ceza hukukunun özel uzmanlık alanları olarak ortaya çıkmış olup, Kızılarslan Hukuk/Danışmanlık olarak bu özel alanlarda uzman çalışmalar sürdürülmektedir. Bu nedenle halen ülkemizde ve yurtdışında faaliyet göstermekte olan sağın hukuk bürolarına ceza hukukunda danışmanlık ve partnerlik hizmeti verilmektedir. Özellikle tüzel kişi tacir ticari şirketlerin ve bu şirket yöneticileri ve temsilcilerinin faaliyetleri sırasında karşılaştıkları veya karşılaşabilecekleri ceza hukukuna ilişkin sorunlarla ilgili koruyucu hukuk hizmeti kapsamında danışmanlık hizmeti verilmektedir.

Tüzel kişilere uygulanan güvenlik ve koruma tedbirleri, Bankacılık Suçları, İhaleye ve ihalenin edimine fesat karıştırma ve 5549 Sayılı Yasa konularında Avukat Dr. Hakan KIZILARSLAN’ın bugüne kadar akademik ve uygulama çalışmaları ve sürdürülen danışmanlık faaliyetleri bu konularla ilgili özellikle kayyım atanması ve elkoyma tedbiri altında olan özel hukuk tüzel kişisi ticari şirketlere aradıkları profesyonel yardımı sunmaktadır.

TOP