Ticari Şirket Danışmanlıkları

Özel kişi veya tüzel kişi tacirlerin tüm ticari işlemlerine ilişkin düzenlemeler yapan hukuk dalıdır. Ticaret hukuku ekonomi ile güçlü bir ilişkisi ve sürekli gelişen ve toplumu bir bütün olarak etkileyen hukuk alanı olması ve ticari işletmelerin nasıl yönetildiği ve karşılığında topluma yardım etmek ve büyümek için nasıl çalıştıklarını etkilediği için çok önemlidir.

Ayrıca, hileli faaliyetlerden kaçınarak yasal işlemlerin yapılmasını sağlamak için işletmeler ve kuruluşlar için kurallar sağlar.

Ticaret Hukuku

Özel kişi veya tüzel kişi tacirlerin tüm ticari işlemlerine ilişkin düzenlemeler yapan hukuk dalıdır. Ticaret hukuku ekonomi ile güçlü bir ilişkisi ve sürekli gelişen ve toplumu bir bütün olarak etkileyen hukuk alanı olması ve ticari işletmelerin nasıl yönetildiği ve karşılığında topluma yardım etmek ve büyümek için nasıl çalıştıklarını etkilediği için çok önemlidir. Ayrıca, hileli faaliyetlerden kaçınarak yasal işlemlerin yapılmasını sağlamak için işletmeler ve kuruluşlar için kurallar sağlar.

Ticaret hukuku konularında bugüne kadar yürütülen başarılı çalışmalar büro çalışanlarının uzmanlığını yeterli düzeye getirmiş bunun yanı sıra konuyla ilgili uzman danışmanlardan alınan desteklerle başarılı bir ticaret hukuku faaliyeti yürütülür hale gelmiştir.

Ticaret hukuku sorunu yaşayan büromuz müvekkilleri arasında yer alan büyük-orta-küçük ölçekli ticari şirketlerle özel kişi tacirlerin Offsetten (iş kurmaktan) bir şirketin feshedilmesine kadar olan tüm işlerinde dava ve işin işleyişinin herhangi bir bölümüne yasal tavsiye verilmekte davalar takip edilmektedir. Ticari Sözleşmelerin hazırlanması, şirket ortaklık ve tasfiyeleri Kızılarslan Hukuk/Danışmanlık bürosunun ciddi çalışma alanları içinde yer almaktadır.

Dava açma sürecinde müvekkillerimize yardım ve rehberlik etmek ve onları Karşı taraftan gelebilecek iddialara karşı hazırlamak, bu süreçte belge takibi ve şirketin diğer işlemleriyle birlikte eşgüdümle hareket etmek temel uğraşı ve uzmanlık alanımızdır.


Şirketler Hukuku

Ticaret hukuku, fikri mülkiyet, franchising ve dava gibi alanları kapsayan daha geniş bir uygulama iken, şirketler hukuku özellikle şirketlere odaklanmıştır. Bu noktada şirket danışmanlıkları ana başlığı altında bir ticari şirket veya dernek, vakıf, kooperatif gibi tüzel kişiliklerin bir bütün halinde tüm hukuki işlemlerini takip ederek koruyucu hukuk hizmeti kapsamında yönlendirmek ve olası sorunları en başından halletmek büromuzun ana faaliyet alanları içindedir.

Ticari şirket veya diğer özel ve kamu hukuk tüzel kişilerine verilen şirket danışmanlığı faaliyeti şirketin çalışanları ve iş yaptığı üçüncü kişilerle olan ilişkilerine hukuki yön vermek yanında iş hukuku, vergi hukuku, personel yönetimi, finans gibi çok sayıda alanda danışmanlık hizmeti vermeyi zorunlu kılmaktadır. Büro mensubu uzman avukatlar ve uzman danışmanlar (Executive Consultancy) vasıtasıyla bu faaliyetler titizlik ve başarıyla sürdürülmüş ve sürdürülmektedir. Büromuzun danışmanlığını sürdürdüğü çok sayıda yerli ve yabancı firma bulunmaktadır.

TOP